Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg őzgerinc filé
» 40 dkg hízott libamáj
» 1 ek színesbors
» 2 ek dijon-i mustár
» 1 dl olíva olaj
» 4 szelet rozskenyér
» 30 dkg feketeszeder
» 1 dl vörösbor
» 2 ek méz
» 40 dkg spenótlevél
» 2 ek vaj
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült páccal. Másnap az őzgerincről letöröljük a pácot, átfénnyezzük egy kevés olajjal és egészben feltesszük a grillre, ahol kb. 10-12 perc alatt körbepirítjuk. A libamájat szeletenként grillezzük és oldalanként kb. 2 percig.
Ezalatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfonnyasztjuk rajta a spenótleveleket 2-3 perc alatt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk és a pirított rozskenyér szeletekből kiszúrt krutonokon osztjuk el.

A mártáshoz a szedret a vörösborral feltesszük főni, majd ha felforrt, a gyümölcs egy részét villával összetörjük és mézet keverünk hozzá. Néhány perc forralást követően levesszük a tűzről és tálalhatunk.

Az elkészült grillezett őzgerincet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük és a libamájjal együtt a spenótos krutonok tetején helyezzük el.
Megjegyzés / tipp:

Az egészet a szedermártással körbelocsolva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 12:18
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
őzgerincről letöröljük, kevés olajjal, serpenyőben felolvasztjuk, pirított rozskenyér, vörösborral feltesszük, részét villával, elkészült grillezett, libamájjal együtt, spenótos krutonok, szedermártással körbelocsolva, megfonnyasztjuk, spenótleveleket, szedermártással, szedermártással, felszeleteljük, színesborsból, körbepirítjuk, körbelocsolva, megtisztított, felolvasztjuk, feketeszeder, lehártyázott, szeletenként, átfénnyezzük, összetörjük, szeletekből, serpenyőben, pihentetjük, spenótlevél, őzgerincről, oldalanként, vörösborral, tálalhatunk, rozskenyér, bepácoljuk, őzgerincet, őzgerinc filé, hízott libamáj, színesbors, dijon-i mustár, olíva olaj, szelet rozskenyér, feketeszeder, vörösbor, spenótlevél, bors,
Fűszeres gulyás!
2 komment 6 ember kedveli
Bounty kocka
0 komment 9 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Velős-gombás omlett...
0 komment 1 ember kedveli
Banános bodzakrém
0 komment 3 ember kedveli
Cosmopolitan koktél
0 komment 1 ember kedveli
Calippo jégkrém házilag
0 komment 3 ember kedveli
Habos csokis kocka !
0 komment 10 ember kedveli
Fokhagymás csirkecombok sörben sütve
1 komment 12 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Hortobágyi slambuc bográcsban
0 komment 17 ember kedveli
Cseresznyés palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Kapros túrófasírt zöldborsós kölessel
0 komment 10 ember kedveli
Diós linzer
0 komment 7 ember kedveli
Zöldséggel göngyölt hús!
0 komment 3 ember kedveli
Mikrós Mini citromos-túrós szivacspuding
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.